2020. 02. 01.     ninaa     spin-off, The 100    0 comments

Lehet még sem lesz vége a The 100 sztorijának a 7. évaddal, ugyanis Jason Rothenberg a sorozat showrunnerje a WonderCon-on említett egy apróságot, amiben arra következtettek, hogy érkezik a sorozat spin-offja:

Lehet, hogy dolgozunk valamin. Nem beszélhetünk róla. Valószínűleg bajba fogok kerülni, hogy ezt mondtam. – kotyogta el Rothenberg.

Most pedig a TV Guide derítette ki, hogy A visszatérők 7. évadában lesz egy olyan rész, ami erre az új sorozatra fog utalni. Bár még nem tudjuk, hogy mikor fog kezdődni az új szezon és azt sem tudjuk, hogy ezt a spin-offot melyik részben fogják felvezetni. Viszont egy valami biztos, a sorozat 97 évvel azelőtt fog játszódni, amikor is az apokalipszis megsemmisíti az emberiség nagy részét. A lehetséges új sorozat a helyszínen élő embereket fogja követni, más néven azokat, akiket egy nap majd Groundereknek neveznek. Küzdeni fognak a túlélés érdekében ebben a disztópikus új világban, miközben harcolnak egy új társadalom megteremtése érdekében, amelyben az emberiség fennmaradhat. Míg a fenti űrállomásokon élő túlélők megpróbálnak békében és harmóniában élni (legalábbis egy ideig), addig a földön élőknek nem lesz ilyen könnyű dolga.

Érdekesség, hogy Murphy, azaz Richard Harmon volt az ötletadó, ugyanis ő javasolta, hogy egy jó spin-off az első bombával kezdődik, amely elindította a nukleáris apokalipszist. A rajongók az eredeti Praimfaya-nak nevezik. Elméletileg a pilot címe Anaconda lesz és az a felvetés is megszületett, hogy az új sorozat címe “The 100: Anaconda” lenne, de nincs megerősítve. Ez csak találgatás.

Ami szerintem logikus lenne, ha végül berendelik a sorozatot, hogy a Becca-t alakító színésznő, Erica Cerra mindenképpen a szereplő gárdák közt legyen, hiszen ő volt mindennek az elindítója.

Esetleg még az is összejöhet, hogy John Murphy visszatér, mint Roan király nagyapja, Theo. Én nagyon örülnék neki, plusz annak is, ami az első évad első részében történt, hogy bemutatták az apokalipszis okozta károkat (például a kétfejű őz, világító lepkék) és ugye ez a későbbiekben teljesen eltűnt. Sajnos. Bár a harc valószínűleg szerves része lesz ennek a spin-offnak is, de kicsit talán már elég volt ebből és egy fantáziadúsabb sci-fire vágyok. Az Ice-Nation, a Grounders, az Eligius megismerése és még sok minden előjöhet, hiszen majd csak 100 évet ugrunk vissza az időben. Kíváncsi vagyok.

Ti örülnétek a spin-off berendelésének, mit látnátok szívesen benne? Milyen szereplőkkel képzelnétek el az előzményeket?

Források:  1, 2, 3